lovetohateme -

Shanghai dag 3

Dagen började med att vakna samma tid, prata lite med Andis på Skype. Han skulle gå och lägga sig och jag hade precis vaknat, konstigt! 
Vi åt frukost och började sedan vandra runder i staden igen. Vi gick till en matmarknad vilket också är den största i Shanghai och där fanns en massa konstiga saker man kunde köpa. Allt från te, godis, örter till Grishuvudena, och sköldpaddor. Lite obehagligt var det men också väldigt intressant. Efter detta behöver vi något vackert så Alex tog oss till en jätte fin park med stora "guldfiskar" såg det ut som i alla fall. Där var jätte vackert med fina träd och tempel och stenar. Denna parken låg i en liten "by" med gamla vackra typiska kinesiska hus. Sedan köpte Alex "white rabbit" som är godis och det var riktigt gott. Smakar typ som milkesake fast i en karamell. svårt att förklara :) 
Dock ska jag köpa med mig såna hem och ha :)) 
Sedan gick vi för att äta. Då tog vi tunnelbanan till andra sidan floden och där gick vi till en stor galleria. Alex sa att det var den mest populäraste gallerian i Shanghai. Den hade 9 våningar, 7 av dem till shopping och mat. SJUKASTE! Och jag som tycker Väla är stort xD 
Vi åt på ett dumplings ställe och det var helt galet gott! Det var massa olika också och så skulle man äta dem på ett speciellt vis med. Det fanns krabba, griskött, grönsaker, räkor, svamp i maten och allt var super gott (: 
När vi hade ätit bestämde Anna och pappa att åka tillbaka till hotellet medans jag mamma och Alex åkte till "The bund". Detta är en stor gata som ligger precis vid floden, och där lyser dem upp husen som ligger närmast floden på båda sidorna. Riktigt vackert var det i alla fall!  
Nu ligger jag på hotellet och känner mig rätts så död xD i morgon ska vi vakna tidigt för att ta oss till Peking ;) 
Grishuvudena hängde på rad på matmarknaden.

En ödla som används som Viagra i Kina. Väldigt dyr dock. 
På väg i staden. 
Vackra gamla kinesiska hus :) 

Gjord på godis ;) typ 30cm lång! Tänkte på dig Peppe ;)
Lekte med dem söta fiskarna :))
The bund från ena sidan 
The bund från andra sidan :) 
En härlig dag men också väldigt utmattande :) 
Dessutom blev jag kändis ;) massa kineser ville fotograferas med mig för att jag är "lång" och västerlänning! Alltid lika trevligt (: 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback